Článek z časopisu Čtrnáctka léto 2024:

Právě nám skončil další školní rok a začaly letní prázdniny. Hodí se tak dětem popřát, ať si prázdniny užijí, zažijí mnoho zážitků, radosti a načerpají dostatek energie i do dalšího školního roku.

Z pohledu městské části pak začalo každoroční období největší starosti o jednotlivé mateřské a základní školy, neboť zpravidla o letních prázdninách probíhá většina investičních akcí ve školách. Na tomto poli nelze městské části příliš vyčítat, neboť takto postupně v minulých letech došlo k zateplení škol, instalaci rekuperací či vybudování zelených střech či nových venkovních sportovišť.

Nicméně s mými kolegy jsme přesvědčeni, že městská část by se neměla spokojit pouze s pozicí, že školám opravuje budovy a zařizuje pro ně modernější vybavení. Dle našeho názoru totiž musí městská část jakožto zřizovatel hrát aktivní roli i ve snaze zvyšovat kvalitu poskytovaného vzdělání pro místní děti, neboť to se pak odráží i v tom, jací lidé z nich vyrostou, přičemž asi každý rodič oprávněně chce, aby se jeho dětem dařilo co nejlépe a v životě dosáhl všeho, co bude chtít. Městská část však k této otázce přistupuje dlouhodobě velmi liknavě a zdaleka se v této rovině neangažuje jako jiné městské části napříč Prahou. Co myslíte, nezaslouží si děti ze Čtrnáctky více snahy ze strany radnice?

Jaroslav Verner